logo
RNTV Live

Un “Super-Pământ” descoperit de cercetători-vezi cât de departe este planeta de noi

xkyjzWK
Marin Ana

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal făcut o descoperire uluitoare. La doar 100 de ani-lumină distanță se află o planetă  potențial stâncoasă ca și a noastră, cu aproximativ 70% mai mare decât Pământul și de aproximativ cinci ori mai masivă, posibil acoperită de apă.

TOI-1452 b este numele planetei care a fost identificată cu ajutorul observațiilor efectuate de satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) al NASA, susținute de ceea ce au observat telescoape terestre. 

Aceasta orbitează în jurul unei stele pitice roșii aflate la aproximativ 100 de ani-lumină distanță. Un an pe TOI-1452 b este de 11 zile, timpul în care face o orbită completă a stelei sale. Dar, deoarece steaua pitică roșie este mai mică și mai rece decât Soarele nostru, planeta primește o cantitate de lumină de la steaua sa comparabilă cu cea primită de Venus de la Soarele nostru, mai remarcă echipa de astronomi.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Astronomii au descoperit un “Super-Pământ”, la 100 de ani-lumină distanță de Terra. E posibil să fie acoperit integral de oceane, spun cercetătorii – Edupedu.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor