logo
RNTV Live

Un român și un italian depistați în zona montană cu….”diamantele Pământului” în greutate de 1,65 kilograme

trufe_negre
Dumitrescu Vlad

Jandarmii montani prahoveni desfășoară periodic acțiuni de informare și prevenire în zonele montane privind recoltarea fructelor de pădure, ciupercilor și plantelor medicinale, în vederea scăderii presiunii asupra speciilor și habitatelor protejate.

Cu toate acestea, joi, 3 noiembrie, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, pe timpul unor acțiuni de prevenire în zona montană, au depistat două persoane, de cetățenie română și italiană, asupra cărora au fost găsite trufe negre, supranumite și “diamantele Pământului”, acestea fiind culese în mod ilegal din fondul cinegetic “25 Feleacu”.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că persoanele au recoltat în mod ilegal, în total aproximativ 1,650 kilograme de trufe negre din fondul cinegetic, cu ajutorul unor câini special antrenați pentru a căuta această specie de produse nelemnoase, având în vedere faptul că 1 kilogram de trufe negre ajunge la câteva sute de euro.

Cele două persoane în cauză au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 5.000 lei, pentru “recoltarea, deținerea, transportul, […] produselor nelemnoase specifice, fără documente legale și fără acordul scris al proprietarului și/sau al ocolului silvic […]”, iar cantitatea de 1,650 kilograme de trufe negre, a fost predată Ocolului Silvic Azuga.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor