logo
RNTV Live

Un proiect de cogenerare rezolva una dintre principalele probleme legate de eficienţa energetică a sistemului de încălzire urbană din Ploiești?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Un proiect de cogenerare ar rezolva una dintre principalele probleme legate de eficienţa energetică a sistemului de încălzire urbană din oraşul Ploiești. Este mesajul transmis de deputatul George Ionescu, președinte Forța Dreptei Prahova. Pe termen scurt însă, ca ploieștenii să aibă din nouă apă caldă la robinete, ar trebui ca primarul Volosevici și președintele CJ, Dumitrescu, să lase scandalul și să identifice soluții, a mai spus deputatul.

Un proiect de cogenerare rezolva una dintre principalele probleme legate de eficienţa energetică a sistemului de încălzire urbană din Ploiești

Deputatul George Ionescu, președinte Forța Dreptei Prahova, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Ploieștiu merită soluții viabile, pe termen lung, în privința energiei termice. Un exemplu poate fi Brașovul. Aici s-au făcut investiții în centralele de producție a agentului termic prin cogenerare.

Dacă la Ploiești exista interes din partea autorităților, o astfel de investiție ar fi putut fi repede realizată. Este părerea preșeintelui organizației Ploiești a acestei formațiuni politice.

S-a amintit și de faptul că soluțiile de implementare a unui sistem pe cogenerare, au fost prezentate inclusiv autorităților ploieștene.

George Ionescu este de părere că se poate rezolva problema apei calde în oraș. Asta dacă autoritățile județene și locale ar lăsa certurile și s-ar mobilize în interesul cetățenilor.

Aproximativ 130.000 de ploieșteni care locuiesc în 50.000 de apartamente racordate la centrala de la Brazi nu au apă caldă încă de pe data de 1 august.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor