logo
RNTV Live

Scandal cu final neașteptat la ședința de azi a Consiliului Local Ploiești!

seeinta_cl_26_iunie
Ciprian Radu

Unul dintre ultimele proiecte din lunga listă a ședinței de luni a Consiliului Local a vizat funcționarea teraselor din Ploiești. Deși Zoia Staicu, din grupul PNL, a propus mai multe amendamente care au trecut, la votul final peneliștii au picat proiectul.

Cel mai important amendament a fost adus proiectului de către consilierul PNL Zoia Staicu. Propunerea s-a referit la imposibilitatea sancționării celor care își deschid terase în alt loc decât punctul de lucru fără a avea autorizație de la Primărie. Este vorba despre autorizația de funcționare, nu cea de construcție.

La sugestia președintelui de ședință, Zoia Staicu a formulat precis amendamentul adoptat ulterior: Amplasarea și funcționarea teraselor pe domeniul public fără autorizația emisă de autoritatea locală sau fără respectarea dispozițiilor din autorizația de funcționare se sancționează contravențional cu amendă de la 500 la 2.500 lei.

Au fost și alte amendamente propuse de consilierul PNL care au trecut, iar altele, nu.

Însă votul asupra proiectului avea să-i enerveze teribil pe pesediști: cei de la PNL s-au abținut sau au votat împotrivă, iar proiectul (de patrimoniu) a picat, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi

Supărat, consilierul PSD Ștefan Dănescu a vrut să părăsească sala, însă a fost întors de către președintele de ședință George Botez, lider al grupului social-democrat.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor