Un pompier prahovean duce la nivel de artă pasiunea pentru tradiţiile elene/ FOTO

omv

Un pompier prahovean duce la nivel de artă pasiunea pentru tradiţiile elene/ FOTO

Un pompieri prahovean se numără printre oamenii cu adevărat fericiţi care au reuşit să îmbine perfect viaţa personală cu cariera. Născut pentru a fi pompier, Iulian este pasionat şi de tradițiile și obiceiurile comunității elene.

Din 2017 este pompier  al ISU Prahova si tot de atunci şi membru al Uniunii Elene din România – Comunitatea Elenă Calafat din anul 2000.

“Cei mai buni prieteni ai familiei fiind greci din Calafat și membri fondatori ai Comunității Elene din Calafat, am ajuns în comunitatea la sfatul lor, asfel că în 2003 participam la primul meu Festival al Elenismului din România, iar din 2003 până în prezent nu am lipsit la nici un festival (excepție Atena 2016 – datorită facultății).

În 2004, vizitam pentru prima dată Grecia în tabăra internațională Kalivas, iar din momentul acela se nasc amintiri, dar și prieteni cu care azi sunt coleg de ansamblu.

În 2006 participam la prima mea Olimpiadă de Limbă Neogreacă la Ploiești, neștiind la momentul acela că viața peste ani va fi atât de darnică cu mine și că îmi voi găsi momente de excepție în orașul lui Caragiale.

Am participat la toate proiectele Uniunii Elene din România de-a lungul anilor – Festivalul Elenismului din România, Dialog cu timpul și lumea, Olimpiada de Limbă Neogreacă, Seminarul de dansuri tradiționale grecești din România, dar și din Grecia -, iar împreună cu Ansamblul Eleftheria al Comunității Elene din Calafat la diverse festivaluri locale și naționale.

Latura artistică aș putea spune că a fost în contradicție cu momentul în care, în toamna anului 2012, m-am decis să urmez cursurile unei instituții universitare de profil militar – Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție A.I. Cuza București. Nobila misiune de a fi mereu angrenat în sprijinul oamenilor, dar și uniforma militară și disciplina acestei arme m-au atras, iar asta m-a ambiționat, iar în vara anului 2013 am fost admis și înmatriculat în primul an de studii.

Urmau 4 ani de școală militară, program strict, viață de cazarmă, care au născut amintiri și prieteni pe viață. Pot spune că nu regret niciun moment, iar dacă ar fi să o iau de la capăt și nu aș schimba nimic.

Însă latura artistică, după 13 ani de activitate în cadrul Uniunii Elene din România, nu a putut fi dată uitării, asfel am decis să mă alătur prietenilor din Ploiești și să devin membru al Ansamblurilor de dansuri ai Comunității Elene Prahova, cu care am participat la sute de spectacole în țară, dar și în Grecia și alături de care am dansat în vara anului 2015 la Teatrul Dora Stratou din Atena – poate cea mai mare realizare din viața unui membru de ansamblu de dansuri tradiționale grecești.

Astfel, la sfârșitul facultății m-am decis să fiu repartizat cu serviciul în Ploiești, iar astăzi reușesc să îmbin frumos cele două laturi care mă caracterizează – latura militară și latura artistică”, spune Iulian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here