logo
RNTV Live

TREI MESE CU 22 DE LEI. CUM SUNT HRANITI PACIENTII LA SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI. CONDUCEREA INCEARCA O VARIANTA DE SPRIJIN/VIDEO

Georgescu Cristi


Mancarea bolnavilor din spitale, pentru trei ratii zilnice, se asigura cu un buget de 22 de lei. Asa se face ca managerii unitatilor medicale trebuie sa se descurce cu banii alocati de Ministerul Sanatatii. In plus, unele portii sunt concepute pentru anumiti pacienti cu regimuri alimentare diferite. In acest caz bugetul se modifica, iar conducerea spitalelor sunt nevoite sa gaseasca solutii de ultim moment. La Ploiesti, de pila, Consiliul Judetean Prahova ar putea sa sustina financiar ratia de hrana a bolnavilor din Spitalul Judetean.

Meniu poate fi conceput si pentru un pacient cu regim special, iar bugetul aiici poate sa depaseasca suma de 22 de lei, ce ii este alocata zilnic. Aceasta valoare, insa, trebuie sa ajunga pentru trei mese.

In randul nemultumirilor vis-a-vis de valoarea mult prea mica pentru hrana bolnavilor din spitale se mai adauga o alta cauzata de scumpirile din ultima vreme. Un strop de speranta ar putea veni, insa, din partea conducerii de la judet.

Un chestionar anomim completat de catre pacientii Spitalului Judetean Ploiesti arata ca a scazut rata de nemultumire in ceea ce priveste hrana primita pe perioada internarilor. Conducerea nu exclude contractarea unui serviciu extern de catering in viitor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor