logo
RNTV Live

Defibrilator automat extern, într-un parc dintr-o localitate din Prahova

infarct
Mihai Constantinescu

Defibrilator automat extern, într-un parc dintr-o localitate din Prahova

Statistica arată că doar una dintre 10 persoane supravieţuieşte unui stop cardio-respirator. Situaţia s-ar putea schimba in totalitate dacă aceştia ar beneficia la momentul necesar de resuscitare.

Pornind de la această premiza, în Sinaia va fi amplasat primul defibrilator automat extern. Acesta se gaseste in parcul Dimitrie Ghica, din centrul staţiunii Sinaia. Autorităţile locale au in intentie ca in viitorul apropiat să mai fie amplasate alte 6 astfel de echipamente.

” Cabina este direct conectată la Dispeceratul de Monitorizare și Control al Poliției Locale, iar deschiderea ușii va transmite automat un semnal către acesta. Este un mic pas spre o comunitate mai sănătoasă”, a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia,citat de către prahova-news.ro.

Astăzi echipamentul va fi dat în folosinţă, iar cei prezenţi, printre care şi agenţi economici vor fi instruiţi să folosească defibrilatorul.

Vezi https://portal.republikanews.ro/carnea-de-porc-se-scumpeste/

Pentru mai multe ştiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor