logo
RNTV Live

CJ Prahova vrea să cumpere cinci boilere termoelectrice la SJU Ploiești

sju ploiesti
Dumitrescu Vlad

Consiliul Județean Prahova urmează să aloce Spitalului Județean de Urgență Ploiești fondurile necesare pentru achiziționarea a cinci boilere termoelectrice de 1000 litri. Decizia vine în contextul în care în Ploiești  a fost sistată apa caldă de opt zile.

Consiliul Județean Prahova a pregătit un proiect de hotărâre prin care urmează să aloce  Spitalului Județean de Urgență Ploiești peste 10 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănătății și completare de la bugetul executivului, pentru echipamente medicale, dar și pentru boilere electrice de mare capacitate.

“Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică Prahova nr. 25.341/26.07.2022, prin care s-au alocat Spitalului Județean de Urgență Ploiești transferuri de la bugetul de stat în sumă de 9.530,00 mii lei pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate, propun rectificarea bugetului propriu cu suma alocată de Ministerul Sănătății”, menționează proiectul inițiat de președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Fondurile vor fi folosite pentru un sistem de neuronavigație cu platformă de ghidaj robotic (6.907,00 mii lei) și un microscop intraoperator neurochirurgie (2.623,00 mii lei).

“În completarea fondurilor alocate de Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Ploiești repartizează suma de 1.061,00 mii lei pentru asigurarea contribuției Consiliului Județean Prahova la acest parteneriat și 150,00 mii lei pentru achiziționarea a 5 bucăți boilere termoelectrice 1000 litri, sume redistribuite în cadrul listei obiectivelor de investiții”, se mai arată în proiect.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost afectat, săptămâna trecută, câteva zile, până la găsirea unor soluții alternative, de oprirea furnizării apei calde în sistem centralizat, la nivelul municipiului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor