logo
RNTV Live

Un operator din Câmpina care desfășura activitatea de recuperare a materialelor reciclabile sortate, amendat de Garda de Mediu

colectare_gunoi
Dumitrescu Vlad

Un operator din municipiul Câmpina, care desfășura activitatea de recuperare a materialelor reciclabile sortate, a fost amendat miercuri cu suma de 7500 lei de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova. Motivul a fost acela că nu a respectat prevederile HG 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase.
Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook.
”Ieri , 22.09.2021 nu a fost prea simplă, s-a încheiat cu aplicarea sancțiunii contravenționale de 7500 lei unui operator din Municipiul Câmpina ce desfășura activitatea de recuperare a materialelor reciclabile sortate nerespectând prevederile HG 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase”, ai precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova.
Într-o altă ordine de idei, reprezentanții instituţiei au anunțat că vineri au avut loc acțiuni tematice de verificare a modului de gestionare a spațiilor verzi, de către primăriile municipiilor din Județul Prahova, acțiuni de verificare a respectării legislaţiei de mediu în șantierele în construcții, acțiune de combatere a ambroziei.

Iată postarea integrală a Gărzii de Mediu Prahova:

Revenim astăzi cu exemplificarea desfășurării unei zi normale de lucru în cadrul Comisariatului Județean Prahova.

Cu cele 5 echipe de comisari încercăm să acoperim întregul județ Prahova și să rezolvăm fiecare problemă și sesizare înregistrată atât pe telefonul de permanență, cât și cele înregistrate zilnic la sediul nostru, ceea ce face ca timpul de muncă în teren să fie prelungit în multe cazuri.

Spre exemplu, astăzi , într-o zi normală de lucru, avem în desfășurare acțiuni tematice de verificare a modului de gestionare a spațiilor verzi, de către primăriile municipiilor din Județul Prahova, respectiv a municipiului Ploiești și Câmpina, acțiuni de verificare a respectării legislaţiei de mediu în șantierele în construcții, acțiune de combatere a buruienii ambrozia precum și efectuarea inspecției privind controlul pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase precum si de verificare/rezolvare a petițiilor.

Nici ziua de ieri , 22.09.2021 nu a fost prea simplă, s-a încheiat cu aplicarea sancțiunii contravenționale de 7500 lei unui operator din Municipiul Câmpina ce desfășura activitatea de recuperare a materialelor reciclabile sortate nerespectând prevederile HG 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei cuprinzând deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase.

Totodată au fost efectuate 5 controale ce au vizat inspecții tematice,sesizări, inspecții SEVESO, participări la ședințe/grupuri de lucru.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor