logo
RNTV Live

Un nou regulament în ceea ce privește rezervarea locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap din Ploiești

parcare_handicap
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploieşti a pus în dezbatere publică un proiect privind condiţiile de rezervare a locurilor de parcare pentru persoane cu handicap. Inițiativa vine după o perioadă de aproximativ un an în care nu s-au mai atribuit locuri noi şi în care au existat verificări cu privire la cele rezervate în trecut. Potrivit viceprimarului Magdalena Trofin, noul proiect aduce criterii mai stricte, pentru a asigura că locurile respective sunt folosite de persoane care într-adevăr au nevoie.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost publicat recent pe site-ul municipalităţii, la secţiunea “Transparenţă decizională”. Iniţiativa apare după ce au existat reclamaţii privind faptul că, până de curând, mulţi oameni şi-au putut rezerva locuri în faţa blocurilor, chiar dacă nu aveau neapărat probleme medicale severe, profitând de criteriile relativ relaxate. Astfel, noul proiect cuprinde criterii mai stricte, care vor permite ca respectivele locuri de parcare să fie atribuite doar pentru persoane cu handicap grav, de gradul I, cu afecţiuni somatice, boli rare şi deficienţe grave locomotorii.

”Acest regulament prevede criteriile de acordare a locurilor de parcare gratuite pentru persoane cu dizabilităţi. Conform legii, persoanele cu dizabilităţi au dreptul la un loc de parcare gratuit, însă, prin hotărâri de consiliu local, autorităţile pot stabili anumite criterii de departajare. Acest lucru am încercat să facem cu acest proiect de hotărâre. După cum ştim, locurile de parcare rezidenţiale sunt limitate, aşa încât am considerat că este necesar să venim în sprijinul persoanelor cu probleme locomotorii, persoane care suferă de diverse boli neuromotirii, persoane care au dizabilităţi locomotorii, aşa încât să fie acordate locurile de parcare acestor categorii de persoane, sau categorii de persoane care sunt încadrate în gradul I de handicap”, ne-a declarat Magdalena Trofin, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Potrivit viceprimarului Magdalena Trofin, proiectul va sta în dezbatere decizională timp de 30 de zile, după care acesta va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Ploiești.

Proiectul de hotărâre pus în dezbatere propune o listă cu 40 de boli sau categorii de boli pentru care pot fi atribuite locuri în parcările din zonele rezidenţiale din Ploieşti, de la atrofii sistemice, boli degenerative ale sistemului nervos sau paralizia cerebrală şi până la amputări traumatice ale unor membre sau arsuri grave.

Conform proiectului de hotărâre publicat zilele acestea pe site-ul Primăriei Ploieşti, va exista o listă cu 40 de afecţiuni pentru care vor putea fi solicitate locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, elaborată cu suportul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor