logo
RNTV Live

Un militar răspunde în fața legii după un conflict cu un polițist local/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Un militar răspunde în fața legii după un conflict cu un polițist local/

Un militar în rezerva a fost condamnat la ani de închisoare pentru ca a luat in ras ”cele trei luni de școală” pe care le fac polițiștii. Asa se face ca pentru acest fapt este acum acuzat de ultraj.

Un militar răspunde în fața legii după un conflict cu un polițist local

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru că, la începutul pandemiei, a înjurat un polițist. Mai mult, acesta chiar a desconsiderat timpul dedicat școlarizării necesar pentru această carieră.

Totul s-a intamplat în aprilie 2020, în centrul municipiului Ploiești, în perioada de la începutul pandemiei de COVID-19, când erau în vigoare restricțiile de circulație. Bărbatul a avut un conflict verbal cu un polițist local . Îi oprise pe stradă fiul de 14 ani și se pregătea să-l sancționeze pentru că băiatul nu avea la el buletinul și declarația pe propria răspundere.

Când a ajuns în fata instantei militarul în rezervă a recunoscut că și-a ieșit din fire atunci când și-a văzut copilul înconjurat de polițiști, carora le-a adresat mai multe vorbe urate. Conflictul a degenerat. Vorbele s-au transformat în ironii și amenințări, se arată în actul de acuzare.

Polițiștii locali i-au făcut bărbatului plângere pentru ultraj.

În afară de dosarul penal, omul are de plătit și o amendă de 2000 de lei. Ieșise pe stradă fără declarație. În dosarul de ultraj, polițistul local s-a constituit parte civilă. A solicitat daune morale în valoare de 15.000 de lei, dar instanța a admis totusi plata unor daune morale către polițist în valoare de 1000 de lei.

Dacă sentința pronunțată  de Judecătoria Ploiești, va rămâne definitivă, fostul militar va trebui să munceasă în folosul comunității pentru o perioadă de 30 de zile fie la curățenia orașului, fie la Centrul Judetean de Cultură Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor