logo
RNTV Live

Un grup de 30 de refugiaţi ucraineni a ajuns la Ploieşti/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Un grup de 30 de refugiaţi ucraineni a ajuns la Ploieşti

Un grup de 30 de refugiaţi ucraineni a ajuns, luni noapte, la Ploiesti. Acestia au fost cazati intr-unul dintre caminele Universitatii Petrol Gaze Ploiesti. Pentru ca strainii erau de etnie greaca au fost sprijiniti de Ambasada Greciei la Bucuresti, dar si de Comunitatea Elena din tara noastra. O parte dintre ei au plecat la aeroport si vor ramane pe toata perioada conflictelor armate in Grecia. UPG Ploiesti a oferit camere si unui club sportiv, care va caza juniori de la Dinamo Kiev.

Un grup de 30 de refugiaţi ucraineni a ajuns la UPG PLOIEŞTI

Inca de luni noapte aproximativ 30 de refugiati, intre care si 5 copii au fost adusi de catre autoritati la caminele studentesti ale Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti.  Au beneficiat de toate conditiile, pentru ca imobilul este prevazut sa cazeze persoane in regim hotelier.

Din cele 50 de camera pe care universitatea  le are la dispozitie 20 le-a rezervat Crucii Rosii Internationale, 10 catre Clubul Petrolul Ploiesti, unde sa gazduiasca juniorii de la Dinamo Kiev si catre o companie care opereaza in Ucraina, in domeniu petrolier.

Sprijin pentru refugiaţi

Acestia au primit o masa calda din partea universitatii, la cantina din cadrul campusului, dar si din partea Jandarmeriei Prahova. In drum spre microbuze, si fericiti ca sunt intr-o zona sigura, refugiatii retraiesc momentele critice de dinainte de fuga din tara bombardata de rusi.

” Eram in Dnipro, am calatori la Odesa, iar din Odesa am venit aici- am fost acolo, eram cu logodnica mea. Mi-a fost frica si pentru ea. Altfel ramaneam acolo, daca nu era cu mine. As fi ramas acolo, dar a trebuit sa parasim apartamentul, am lasat totul in urma. Trebuie sa ma intorc acolo, sper sa fie intr-o perioada scurta de timp”, a povestiti unul dintre refugiaţi

“Suntem din Odesa, fiica mea are si cetatenie greaca. Am fugit din orasul meu natal, mergem catre Grecia, unde avem rude. Este acolo un loc sigur. Pentru moment stim ca Odesa momentan este un loc sigur, dar nu avem o certitudine, pentru ca anumite regiuni au fost bombardate.  (…) Sotul meu este pe un vas pentru moment, familia lui este in Grecia, in schimb a mea a ramas in Ucraina. Din nefericire au trebuit sa ramana acolo, din mai multe motive. Am discutat cu ei, sunt bine, sunt in siguranta, au si un plan despre unde ar putea sa se adaposteasca”, a spus altcineva.

Dupa ce au luat masa in cadrul Jandarmeriei Prahova o parte dintre refugiati au fost condusi cu miocrobuzele ISU Prahova si cele ale Comunitatii Elena Prahova la aeroportul Henri Coanda. De acolo o cursa charter ii va duce in Grecia.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-fost-deschis-cel-mai-frumos…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor