Un fost spion român, falsificator de paşapoarte pentru migranţi africani, condamnat la închisoare de Curtea de Apel Ploiești

Judecătorii curții de Apel Ploiești l-au condamnat pe Dumitru Șerban, fost ofiţer de contrainformaţii, la trei ani și patru luni de închisoare.

În dosarul ”Fabrica de pașapoarte” de la Târgoviște au fost condamnați și alți cinci membri ai grupării.

cel mai verde complex reziential

Dumitru Șerban a lucrat în timpul regimului comunist în cadrul Direcţiei a IV a Securităţii.

Fostul spion a fost acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracţional care se ocupa de falsificarea de acte de identitate pentru migranţii africani.

 Din anul 1999 şi până în anul 2000 Şerban Dumitru a lucrat la Serviciul Paşapoarte Dâmboviţa ca ofiţer, iar începând cu anul 2000 şi până în anul 2004 a fost şef al Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Dâmboviţa.

În 2012, când a ieşit la pensie, fostul ofiţer a început o colaborare cu cetăţeanul Okombi Remy Fernand Oscar, dar şi cu Dănuţ Nicolae Moldovan, agent de poliţie în cadrul DEPABD – Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date prin Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa.

Împreună, au dezvoltat o afacere extrem de profitabilă, falsificând acte de identitate pentru cetăţeni din state africane care doreau să ajungă în Europa, în special în Belgia sau Franţa.

Okombi, în prezent decedat, coordona grupul, el fiind personajul care făcea rost de clienţi dispuşi să plătească sume mari de bani pentru a ajunge în Europa.

Migranţii erau identificaţi de Okombi prin intermediul altor colaboratori din Congo sau Uganda, şi tot el colecta banii pentru plata poliţiştilor români care aveau acces la baza de date privind evidenţa persoanelor.

Pentru un paşaport taxa era de 500 de euro.

Citește mai mult pe : https://adevarul.ro/locale/ploiesti/fost-spion-romanfalsificator-pasapoarte-migranti-africani-condamnat-inchisoare-fost-prins-1_6283989f5163ec4271805e4a/index.html

Știri de ultimă oră pe : https://republikanews.ro/

FOTO cu caracter ilustrativ

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here