logo
RNTV Live

Un atac cibernetic paralizează spitale din București și din țară

medici-spital
Erika Stoica

Spitalele Marius Nasta, Bagdasar Arseni, Colțea și Fundeni printre victimele atacului de tip ransomware

Potrivit informațiilor furnizate de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), atacul, de tip ransomware, vizează un furnizor de servicii pentru spitalele din țară.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat situația, precizând că între 15 și 20 de spitale din țară și din București întâmpină dificultăți în utilizarea sistemului informatic vital pentru funcționarea lor, cunoscut sub numele de Hipocrate.

Specialiștii DNSC s-au deplasat deja la fața locului pentru investigarea incidentului și pentru a gestiona situația. În acest context, oficialii au emis recomandări către spitalele afectate, solicitându-le să evite contactarea echipelor lor IT și să se concentreze pe restaurarea serviciilor informatice și a datelor.

Printre spitalele afectate se numără instituții medicale de renume din București, precum „Marius Nasta”, „Bagdasar Arseni”, Colțea și Fundeni. Ransomware-ul, o formă de malware, a blocat accesul la fișiere și la sistemele informatice ale acestor spitale, cerând o răscumpărare pentru deblocare.

Autoritățile și echipele specializate sunt mobilizate pentru a gestiona situația și pentru a remedia consecințele acestui atac cibernetic devastator. Publicul este îndemnat să urmărească comunicatele oficiale pentru a primi actualizări și instrucțiuni relevante. Este esențial ca spitalele și utilizatorii să ia măsuri corespunzătoare de securitate cibernetică pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor