logo
RNTV Live

UN ANGAJAT SGU ESTE CERCETAT DISCIPLINAR. CE SPUN REPREZENTANȚII SOCIETĂȚII

cimitir 2 (Large)
Oana Stoica

Comunicat de presă

~ Precizări cu privire la tariful, specificat în Anexa nr.2 a HCL nr. 421/27.09.2022, de identificare a locului de înhumare în cimitirele administrate de societate ~

În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la tariful de identificare a locului de înhumare, perceput de societatea noastră, precizăm următoarele: 

Tariful menționat la punctul 22, în Anexa nr. 2 a
HCL nr.421/27.09.2022, respectiv „Identificare loc în arhivă, în oglindă, în registrul de plăți, în registrul de evidență al decedaților și în terennu implică numai o simplă căutare în evidențele electronice ale societății.

Identificarea locului de înhumare presupune un demers mult mai complex și se aplică numai în cazurile în care concesionarii/moștenitorii nu pot furniza detaliile corespunzătoare locului.

În aceste cazuri, informațiile sunt lacunare, respectiv numai numele decedatului, eventual însoțit de anul decesului. Așadar, identificarea nu presupune numai consultarea evidențelor cimitirului, ci și verificarea documentelor din dosarul locului, confruntarea acestora cu documentele deținute de petent, deplasarea în teren pentru identificarea mormântului etc.

În urma sesizării unui concesionar cu privire la încasarea abuzivă a acestui tarif, adresată atât societății noastre cât și unei publicații locale, directorul general al societății a dispus verificarea în amănunt a situației descrise. Astfel, s-a constatat că tariful a fost perceput eronat, fiind dispusă măsura cercetării disciplinare a casierului încasator.

Pe cale de consecință, până în momentul clarificării acestor aspecte, directorul general a dispus stornarea facturii și returnarea tarifului către petiționar, precum și suspendarea încasării acestui tarif, cu propunerea reanalizării acestuia la nivelul Consiliului Local.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor