Umaniștii luptă pentru includerea operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul UNESCO

sponsor

Umaniștii luptă pentru includerea operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul UNESCO

Umaniștii se implică pentru includerea în patrimoniul UNESCO al operelor de la Târgu Jiu ale lui Constantin Brâncuși.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Poarta sărutului, la care au participat Horațiu Guță, candidatul umaniștilor pentru Primăria Târgu Jiu, avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), precum și Marian Popescu, liderul filialei Gorj a partidului.

„Ca autoritate publică locală și în calitate de candidat, ne luăm un angajament ferm că vom depune toate eforturile necesare pentru ca operele lui Brâncuși să își regăsească strălucirea, la nivel mondial și la nivel de Târgu Jiu”, a explicat Horațiu Guță.

omv

Președintele executiv al PPU (social-liberal), Daniel Ionașcu, a anunțat că primii pași în direcția acestui proiect au fost făcuți deja.

„Înțelegând toate demersurile făcute până acum, nu criticăm pe nimeni, important e ce facem noi și ce facem bine. Am discutat cu doamna Daniela Popescu, preşedintele Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO. După concediul în care dumneaei se află, vom demara imediat lucrările pentru ceea ce înseamnă aducerea în patrimoniul mondial UNESCO al lucrărilor lui Constantin Brâncuși”, a spus Daniel Ionașcu, care a anunțat că Horațiu Guță va organiza săptămânal o conferință de presă pentru a prezenta progresele în acest sens și va înființa un birou de lucru dedicat acestui proiect.

Foto cu caracter ilustrativ

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here