logo
RNTV Live

ULTIMA ORĂ: Anuntul ANPC pentru persoanele fizice aflate în insolvență

sursă foto Stirile Kanal D
rnews

Persoanele fizice aflate în imposibilitate de plată sunt consiliate gratuit

Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor abordează soluţii din ce ince mai aplicate, adaptate nevoii consumatorilor, implicit pe zona de insolvenţă a persoanelor fizice.
Conform Legii Insolvenței Persoanelor fizice, Autoritatea Națională pentru ProtectiaConsumatorilor (ANPC) consiliază cetăţenii aflaţi în imposibilitate de plată, pentru aalege procedura adecvată care poate să soluţioneze impasul financiar în care se află.
Aşa cum prevede legea, insolventa este acea situaţie în care o persoană nu mai dispune de banii necesari pentru a-şi achita datoriile (rate bancare, impozite, restante la asociatiile de proprietari) şi înregistrează intarzieri de plată mai mari de 90 de zile.
Angajații Direcţiei de Insolvenţă, din cadrul ANPC, oferă consultanță gratuită persoanelor care îndeplinesc această condiţie de bază şi îl consiliază cu privire la procedura cea mai potrivită, în conformitate cu situatia in care se regăsesc aceştia:
• Procedura pe baza planului de rambursare
• Procedura prin lichidare de active
• Procedura simplificată de insolventă.
Fiecare dintre aceste tipuri de insolventă sunt in avantajul debitorilor deoarece, peparcursul derularii acestora, există o protectie faţă de creditori, şi anume:
• Sunt suspendate executările silite asupra bunurilor şi veniturilor
• Este suspendată curgerea dobânzilor sau a penalităţilor
• Este asigurat un nivel de trai rezonabil conform legislatiei in vigoare (coșul minim decumpărături).
Persoanele interesate se pot adresa Musceleanu Alexandru tel
0765 352 071 consilier în cadrul Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor fizice -responsabil pentru Judeţul Prahova si vor fi consiliați cu privire la alegerea uneiproceduri ce poate fi urmată, la modul in care trebuie să fie intocmit dosarul ce trebuiedepus spre aprobarea Comisiilor Teritoriale de Insolvenţă şi, nu în ultimul rând, laexplicarea modului de completare a cererii de intrare in insolvenţă. ANPC îndeamnă cetăţenii care se confruntă cu astfel de dificultăți financiare să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza judeţului de domiciliu pentru identificareaunei soluții a situaţiei să consulte informațiile, pe acestă temă, de pe site-ul instituţiei, www.anpc.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor