logo
RNTV Live

Cinci salvatori ISU Prahova, eroi și în timpul liber

eroi_isu
Dumitrescu Vlad

Există oameni minunați care atunci când intră în viața noastră aduc cu ei bucurie și liniște, oameni minunati pe care, deși îi cunoaștem doar de câteva clipe, avem impresia ca îi știm de o viața întreagă și simțim că îi vom păstra în gând și în suflet o viață întreagă.

O persoană rănită grav după un accident rutier produs astăzi, în jurul orei 07.00, pe DN1 în dreptul localității Băicoi, a beneficiat de sprijinul a cinci pompieri care se deplasau spre locul de muncă, respectiv Detașamentul de Pompieri Sinaia.

Cei cinci salvatori, plt. adj. Petre George, plt. adj. Oprea Ciprian, plt. adj. Romulescu Marius, plt. adj. Georgescu Sebastian și plt. adj. șef Toma Sorin au făcut echipă bună și au ajutat victima evenimentului rutier. Accidentul s-a produs chiar în fața lor, iar anii de experiență și-au spus cuvântul.

Salvatorii au părăsit de îndată autoturismul în care se aflau și au făcut ce știau ei mai bine…să facă cinste meseriei pe care o execută cu atâta abnegație și determinare.

În cel mai scurt timp, unul dintre salvatori a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, iar ceilalți patru aveau să evalueze persoanele implicate.
Au analizat fiecare ocupant din cei cinci implicați în eveniment și au acționat pentru asistența medicală în cazul unui bărbat de 45 de ani, rănit grav. Totodată, au sprijinit echipajele medicale pentru executatrea manevrelor de resuscitare în situația unei alte victime care se afla în stop cardio-respirator și pentru care a fost prea târziu pentru a o salva.

Totodată, au asigurat și măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, respectiv balizarea zonei și verificarea bateriei, tocmai pentru a evita producerea unei alte situații de urgență.

Misiunea lor avea să se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele SMURD și SAJ sosite la locul evenimentului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor