logo
RNTV Live

ULTIMA BOMBĂ! SGU și Primăria Ploiești, ilegalități reconfirmate de către magistrații Curții de Apel Ploiești

ionut cretu consiliul local ploiesti sgu
rnews

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins ca nefondate recursurile declarate de SGU Ploiesti SRL si Municipiul Ploiesti prin Consiliul Local impotriva incheierii prin care s-a dispus suspendarea hotararii AGA a SGU Ploiesti SRL contestata pe fond la Tribunalul Prahova de catre Manuela Scarlat privind modalitatea în care a fost numit Consiliul de Administrație al SGU Ploiești. Mai mult, SGU și Municipiul Ploiești trebuie să plătească in solidar și suma de 1500 lei, drept cheltuieli de judecată.

 Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate ambele recursuri. Obligă în solidar recurentele la plata către intimată a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1500 lei ce reprezintă onorariu de avocat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.07.2018. 
Document: Hotarâre  2618/2018  12.07.2018 Sursa:
http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10500000000146964&id_inst=42

 Povestea a început la începutul lunii martie 2018, când instanța de fond-Tribunalul Prahova a decis suspendarea Hotararii AGA a SGU Ploiesti privind numirea membrilor Consiliului de Administrație al SGU Ploiești, până la soluționarea definitiva a contestației privind modalitatea de numire a membrilor acestuia.

Obligată să pună în practică decizia instanței, Adunarea Generală a Acționarilor a SGU trebuia să numească un CA provizoriu insa asa cum a admis instanta cererea de suspendare formulata (adica exact primele cinci persoane care au obtinut punctajul in ordine cronologica, conform Raportului final al Comisiei de Selectie in baza OUG 109/2011), prin mandatul căruia activitatea societății să poată continua.

Decizia instanței nu are nicio valoare în fața partidului

Refuzand sa puna in aplicare hotararea imediat desi era executorie, abia dupa doua luni AGA a numit un nou Consiliu de Administrație, insa format din 4 din cei 5 oameni contestati (daca mai activa in Ploiesti si a 5-a persoana, era si aceasta pe lista). Interesant este că în “NOUL” Consiliu de Adminstrație a rămas același Ionuț Crețu, fostul si actualul președinte al CA-ului suspendat de instanță și personaj controversat la nivelul SGU.

Detalii aici:

https://portal.republikanews.ro/consiliul-de-administratie-al-sgu-suspendat-primele-declaratii-dinspre-primaria-ploiesti/

https://portal.republikanews.ro/ionut-cretu-creeaza-scandal-in-psd-prahova/

Ce decizie va lua AGA? Cine va avea curajul să fie părtaș la mentinerea acestui ABUZ ÎN SERVICIU?

Potrivit noii decizii a Curții de Apel Ploiești, dar și a hotararii de suspendare inițiale a Tribunalului Prahova pronuntate in temeiul unei cereri de suspendare din cadrul unei actiuni in care s-a solicitat in mod expres acest lucru, AGA va trebui să țină cont de punctajele obținute de către candidați în numirea noului consiliu, adica sa respecte legea si sa dispuna numirea persoanelor din lista scurta predata de Comisia de Selectie (primele 5 persoane in ordinea punctajului). Oare si dupa ce alti 3 magistrati ai Curtii de Apel Ploiesti au constatat elemente de nelegalitate ale hotararii AGA, Municipiul Ploiesti va mentine aceleasi persoane pentru ca asa se vrea ,,la centru’’? Asteptam cu interes decizia, care cu siguranta va face obiectul unei alte stiri.

Reamintim faptul că, Ionuț Crețu ocupase locul 7 din 13 la concurs și deși nu se clasase în primii cinci (numărul de membri necesari ai consiliului), a reușit să ajungă chiar președintele CA si in aceasta calitate sa dubleze datoriile SGU Ploiesti intr-un an de la numire, sa scada profitul drastic, sa lase aproape 100 oameni fara serviciu.

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor