Dacă Guvernul adoptă proiectul de Ordonanță de Urgență privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, susține liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, acesta va subordona administrația publică locală intereselor politice.

”Proiectul de act normativ poate fi declarat neconstituțional”, atrage atenția senatorul.

Acesta susține că prin proiectul de OUG, pus în transparență de Ministerul Afacerilor Interne, privind comasarea celor două alegeri în data de 9 iunie, coaliția schimbă regulile jocului în timpul jocului și riscă să scadă credibilitatea și predictibilitatea în administrația publică locală, adăugând că acest proiect de act normativ ridică semne de întrebare în ceea ce privește constituționalitatea și este, evident, motivat politic, încurajând traseismul politic.

”Credibilitatea și buna funcționare a serviciului public pentru cetățeni și a administrației publice locale ar trebui să fie o prioritate”, a declarat Cseke Attila.

„Se permite traseismul politic”
După cum este cunoscut, alegerile pentru administrația publică locală s-ar organiza simultan cu alegerile europarlamentare, în 9 iunie, urmând ca actualii primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, dar și președinții și vicepreședinții consiliilor județene să își păstreze mandatele până la expirarea acestora în toamnă, chiar dacă se înscriu în alt partid.

În această perioadă de tranziție, atrage atenția Cseke Attila, proiectul de act normativ al coaliției ar permite traseismul politic, ar permite primarilor să se înscrie dintr-un partid la altul și să candideze ca membri ai partidului nou ales.

„Actul normativ este motivat politic și nu ajută buna funcționare a administrației publice locale din România”

Cine vrea să schimbe partidul, trebuie să își asume faptul că de la începutul campaniei electorale și până la mijlocul lunii octombrie nu mai este primar.

”Nu poți fi primar liberal și candidat de primar social-democrat, sau invers, nu este corect față de alegători. UDMR nu susține acest proiect de act normativ și va vota și în Parlament în acest sens”, a conchis senatorul UDMR, Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *