logo
RNTV Live

Limba maghiară, a doua limbă oficială a statului român. Reacția Deputatului Cătălina Bozianu

limba maghiara oficiala
rnews

Fără o opoziție puternică, PSD își face de cap

Deputatul prahovean Cătălna Bozianu critică dur modul în care PNL face opoziție partidului lui Liviu Dragnea.

Ultima nemultumire este legată de faptul că “partidul lui Ludovic Orban refuză până și demersul nostru de contestare a codului la Curtea Constituțională,” cod care  “conține cel puțin două prevederi revoltătoare: impunerea de facto a limbii maghiare ca a doua limbă oficială a statului român și instituirea pensiilor speciale ale aleșilor locali, care crează o nouă categorie de privilegiați pe banii românilor.”

Iată declarația deputatului PMP, Cătălina Bozianu

Am spus-o de mai multe ori în apariții publice și o repet: PNL nu știe, nu poate sau nu vrea să facă opoziție la PSD. Luni seara și ieri am avut dovada certă a acestei stări de fapt, cu prilejul votării aberantului Cod administrativ. Nu doar că acest act normativ, căruia parlamentarii Partidului Mișcarea Populară i s-a opus încă de când ni s-a arătat forma propusă de PSD, a fost adoptat și cu voturi peneliste, dar partidul lui Ludovic Orban refuză până și demersul nostru de contestare a codului la Curtea Constituțională. 
Din păcate, fără semnături PNL, nu putem trimite la CCR contestația asupra unei legi care conține cel puțin două prevederi revoltătoare: impunerea de facto a limbii maghiare ca a doua limbă oficială a statului român și instituirea pensiilor speciale ale aleșilor locali, care crează o nouă categorie de privilegiați pe banii românilor.
Îmi exprim speranța că membrii de bună-credință ai PNL, care înțeleg cât de important este să ne unim forțele împotriva guvernării PSD-Dragnea, vor pune presiune pe liderii naționali astfel încât acest partid să înceapă să facă opoziție reală, și nu doar de paradă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor