Ucraina interzice importul de carne de pui din Prahova

Autorităţile din Ucraina au hotărât să interzică importul de carne de pui din județul Prahova, din cauza unor cazuri de gripă aviară, conform unei scrisori transmisă ambasadei României la Kiev, citată de Agerpres.

“Inspecția Veterinară de Stat a Ucrainei informează că, având în vedere notificarea Oficiului Internațional de Epizootii privind înregistrarea pe teritoriul Județului Prahova, România, a unor cazuri de gripă aviară, s-a decis interzicerea importurilor din România/județul Prahova de păsări, carne de pasăre și preparate din aceasta”, informează Ministerul Economiei.

cel mai verde complex reziential

Măsura vine în completarea deciziei prin care se interzic importurile similare din județul Tulcea.

În data de 10 ianuarie, o suspiciune de gripă aviară a apărut în gospodăria primarului comunei Albești Paleologu din județul Prahova, autoritățile luând măsuri pentru confirmarea bolii și sacrificarea păsărilor domestice și sălbatice din curtea în cauză.

O zi mai târziu, suspiciunea a fost confirmată de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, autoritățile dispunând măsuri pentru combaterea bolii.

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București — Laboratorul Național de Referință a confirmat focarul de gripă aviară, tulpina H5N8, din comuna Tomșani, sat Loloiasca, în gospodăria lui Marian Panait, primar al comunei Albești Paleologu.

citeste mai multe aici https://www.realitatea.net/lovitura-pentru-romania-ucraina-interzice-importul-de-carne-de-pui-din-prahova_2025999.html

foto agora.md

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here