logo
RNTV Live

Turişti salvaţi după 7 ore de eforturi. Erau total nepregătiţi!

turişti blocaţi pe munte
Mihai Constantinescu

Turişti salvaţi după 7 ore de eforturi. Erau total nepregătiţi!

Muntele nu iartă! O spun mereu echipele de salvamontiştii care sfătuiesc turistii să nu pornească pe trasee montane fără echipamentul necesar şi fără să se informeze asupra dificultăţii drumului ce urmează să fie făcut. Repercusiunile pot fi grave! Au înţeles cu vârf şi îndesat doi turişti care au fost salvaţi după şapte ore de eforturi.

Misiunea s-a desfăşurat în week-end, pe timp de noapte, pe săritorile din V.Mălinului. Acolo doi turisti au rămas blocati! Nu aveau echipamentul necesar, nu cunoşteau zona şi nu ştiau să spună unde se află. În plus, nu aveau semnal la telefon şi nu puteau să trimită o locaţie precisa. A durat un timp pâna ce au fost localizaţi şi o echipă de 5 salvatori a intervenit prin Hornul Pământos spre săritorile finale unde cei doi erau blocaţi. Dupa mai bine de 7 ore de eforturi, turistii au fost coborâti cu bine si aduşi în oraş.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prins-fara-permis-la-volan/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/femeie-in-chiloti-si-sutien/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor