logo
RNTV Live

Tudorel Toader transformă închisorile în pension! Oamenii cinstiți nu au acasă condițiile din pușcării

Tudorel Toader
Ciprian Radu

Tudorel Toader transformă închisorile în pension

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a emis un ordin care reglementează condițiile minime de confort din pușcării. Citind lista, veți vedea că sunt unele condiții pe care mulți români cinstiți care muncesc pe salarii mizerabile nu le au la ei acasă. 

Ordinul nr. 2.772/C a fost emis de ministrul Tudorel Toader pe 17 octombrie și a fost publicat în Monitorul Oficial pe 18 octombrie.

Câteva dintre normele stabilite de ministrul Tudorel Toader:

– grupurile sanitare să fie separate de camerele de deținere.

– camerele de deținere să aibă, în funcție de regimul de executare și de amenajare, între una și patru prize de alimentare cu energie electrică.

– fiecare cameră să aibă, pe lângă priza TV și terminalul radio, un sistem de comunicare de tip interfon.

– camerele de deținere nou construite sau modernizate să aibă „cel puțin 2,5 metri între podea și tavan”.

– fiecare penitenciar să amenajeze „cel puțin o cameră de protecție destinată cazării individuale a persoanelor vulnerabile.

– iluminatul de veghe să nu perturbe somnul deținuților.

CITEȘTE și Mai mulţi prahoveni bănuiţi că duceau fete în Spania pentru a le explota sexual, percheziţionaţi de poliţişti/ Video

– în regim de maximă siguranță, deținutul să stea singur în cameră. Aceasta să fie dotată cu registru de căldură, nișă depozitare, cuier, suport TV, priză alimentare energie electrică. De aseemena, trebuie să fie priză semnal TV, sistem de comunicare de tip interfon, terminal sistem radioficare. Dușul să aibă reglare a unghiului de cădere, regulator de temperatură și cantitate a apei și  regulator de timp. Trebuie să fie cadă de duș, perdea, chiuvetă (cu aspect satinat, unul sau două robinete și regulator de timp hidromecanic/electronic încorporat) și vas WC-monobloc. Polița pentru chiuvetă trebuie să fie ușor de curățat, rezistentă la foc și depuneri, etc..

– în regim închis sau în arestul preventiv, camerele să fie de două persoane. Și dotate cu registru de căldură, cuier, suport TV, priză alimentare energie electrică, priză semnal TV. Sistem de comunicare de tip interfon, terminal sistem radioficare, , etc.

 

CITEȘTE articolul complet AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor