logo
RNTV Live

Ultimele troleibuze noi au ajuns la Ploieşti

troleibuz nou ploiesti
Mihai Constantinescu

Ultimele troleibuze noi au ajuns la Ploieşti. Este vorba despre ultimele troleibuze noi. trei la număr, ce fac parte din lotul de 20 troleibuze,achiziționate prin intermediul proiectului “Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploiești, Tg. Jiu”, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului , derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este îmbunătățirea transportului public, prin achiziția de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creștere Ploiești.

 Acest obiectiv implică reducerea emisiilor de carbon și creșterea atractivității transportului public în comun. Sunt vehicule moderne, cu podea joasă, 100% electrice, cu zero emisii, mai rapide, mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme tehnice inteligente), respectiv prin oferirea alternativelor de transport, descurajarea deplasărilor cu autoturismul personal și creșterea numărului de persoane care vor utiliza transportul public.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează transport în sistem integrat, eficient și accesibil, prin achiziționarea a 20 de troleibuze noi, care vor fi operate pe următoarele rute:

  • ruta traseu 44 Ploiești, 11 troleibuze;
  • ruta traseu 202 Ploiești, 9 troleibuze.

Cele 20 de troleibuze, în lungime de cca. 12 m fiecare, au o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 pe scaune.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ars-in-incendiu/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/saj-prahova-face-angajari/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor