logo
RNTV Live

Transformarea tatalui Deliei Matache în călugăr: „Am fost ateu până la vârsta de 40 de ani”. Ion Matache s-a reîntors în familie după 18 ani.

Tatal-Deliei-Matache-a-venit-de-la-Muntele-Athos-din-cauza-unor-probleme-de-sanatate
Constantin Corina

Delia celebra artista împărtășește cu fanii săi atât aspecte din viața profesională, cât și din cea personală.

Puțini cunosc faptul că tatăl ei a fost călugăr timp de aproape 20 de ani.Ion Matache a părăsit călugăria după aproape 20 de ani și s-a reîntors la familia sa în București, din motive de sănătate.

El a ales calea Bisericii în 2004, deși era ateu și nu avea legătură cu Biserică. A fost un moment de cotitură când un preot l-a îndrumat către Biserică și a decis să plece pe Muntele Athos.

“Am fost ateu până la vârsta de 40 de ani și abia atunci am învățat rugăciunea «Tatăl Nostru». S-a întâmplat în 2004 când am avut prima experiență cu Biserica. Un prieten mi-a vorbit despre un preot din Piatra Neamț și acea întâlnire a marcat un punct de cotitură în viața mea. Am ajuns la părintele Gherasim și am participat la rugăciunea de la sala de mese. Fiind un nou-venit în grup, când mi-a rostit numele, numele fiicelor mele și al soției mele, deși mă întâlnea pentru prima dată, am fost uimit.”povesteste Ion Matache.

Ion Matache s-a întors acasă la familia sa după 18 ani în care a fost călugăr dedicat Bisericii. Problemele de sănătate l-au determinat să revină și să locuiască cu fosta sa soție, mama Deliei, în casa în care au trăit când erau căsătoriți.

Deși unii se așteptau ca Gina Matache să-l respingă, ea a explicat că, fiind la o vârstă înaintată, trebuie să aibă grijă unul de celălalt în aceste momente.Tatăl Deliei nu își regretă decizia de a petrece aproape două decenii în călugărie și chiar își dorește ca și fetele sale să aibă aceeași credință profundă ca și el.

Cu toate acestea, înțelege dificultatea de a se apropia de Biserică, în special pentru Delia, dată fiind viața ei în industria showbiz-ului românesc.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor