logo
RNTV Live

Transfer de calibru pentru Petrolul!

alex ichim
Cristian Anghelescu

Transfer de calibru pentru Petrolul!

Cum bine se știe, oficialii clubului fanion al județului își doreau cu asiduitate un fundaș central care să ofere siguranță maximă în sistemul 1-3-4-3 aplicat de antrenorul Romică Ciobanu.

De fiecare dată când au fost aproape să se înțeleagă cu țintele alese apăreau “binevoitorii” și, ca printr-un făcut, rămânea doar intenția…

De aceea, ținând secretul până în ultimul moment, cel al parafării actelor, oficialii Petrolului au reușit, de puțină vreme, să bată palma, oficial, cu un fost fotbalist care a bifat peste 100 de meciuri la nivelul primului eșalon!

Un fundaș cu anvergură

Este vorba despre Alexandru Ichim, un sportiv în vârstă de 28 de ani care are 186 cm și 81 de kg. Un perfecționist care s-a lansat la Ceahlăul Piatra Neamț, echipă cu care a evoluat în primul eșalon vreme de 5 sezoane! Apoi a fost transferat la FC Botoșani pentru alte două iar anul 2016 i-a adus ghinionul de a se transfera la FC Brașov, echipă care a retrogradat și, ulterior, s-a și desființat! Ultima dată a fost fotbalistul Mioveniului, contractul cu trupa argeșeană expirând la începutul săptămânii în curs.

Alexandru a fost de acord să accepte provocarea Petrolului, chiar dacă va trebui să tragă serios pentru a ajunge acolo unde este obișnuit, sub soarele Ligii I.

Astfel, începând de luni, fundașul central va fi prezent în autocarul Petrolului pentru a urca la Cheile Grădiștei alături de noii săi colegi, la primul cantonament al iernii!

Interesant este că Marin “Magiun” Barbu, antrenor al lui Alex la Ceahlăul, l-a descris pe apărător extrem de plastic, în stilu-i personal:

“Ichim? Joacă la Petrolul și într-un picior, este un fotbalist foarte bun care nu a mai avut antrenori care să-l țină în priză! O să-mi dai dreptate, o să vezi ce fotbalist bun este!” a declarat “Magiun” pentru Republikanews.

S-a promis, s-a făcut!

Imediat după Sărbătorile Iernii, oficialii galben-albaștrilor au promis că Petrolul va avea acea echipă pe care orașul o merită! Și că ea va fi condusă de antrenorul ales să o poarte până în eșalonul de elită. Mai mult, s-a vorbit despre aducerea unui fotbalist de calitate care să acopere un post cu greutate în sistemul pe care Ciobanu l-a propus imediat ce a semnat.

Iată, astăzi a semnat Alex Ichim! Poate că va mai ajunge și un vârf, chit că prezența acestuia ar putea chiar să mai aștepte de vreme ce antrenorul are variante de jucători cu profil ofensiv.

Un strigăt golănesc venit din tribuna câmpineană

Astăzi, imediat după jocul câștigat en-fanfare, 12-1 cu trupa din Brașov, o voce răzleață s-a făcut auzită în vreme ce staff-ul “lupilor” traversa terenul, către ieșirea din arenă. O înjurătură birjărească a fost lansată în eter la adresa lui Mădălin Mihailovici, genul acela de mesaj la care orice om de bună credință închide ochii și încearcă să depășească momentul!

Fără să mă transform în avocatul lu Mihailovici – nici nu ar avea nevoie de asta, fiți siguri! – am convingerea că expresia l-a deranjat profund. Și că, măcar în opinie personală, nici măcar nu o merită! Petrolul trăiește, la acest moment, pentru că Mihailovici, ca și conducător al grupului Veolia, admite ca fonduri din brand-ul internațional să fie dirijate către binele echipei. Și că echipa nu a murit, acum un an, doar pentru că Veolia&Mihailovici au admis să ajute!

În tot acest timp scurs, personal, am sesizat progres, nicidecum regres. Petrolul a promovat la pas, se află în pole-position pentru o nouă promovare, are asigurat bugetul anului în curs, se vede implicarea tuturor celor care conduc. În rest, a vorbi despre presupuneri și a ridiculiza doar de dragul unei sudalme aruncate sub pretextul libertății de exprimare… mi se pare mult! Chiar foarte mult! Și, mai ales, urât și nemeritat!

Al doilea cantonament al iernii va fi la Buftea

Așa cum Republikanews a mai anunțat, cel de-al doilea stagiu de pregătire al “lupilor” va avea loc la Buftea. Nicidecum la Ploiești, așa cum s-a vehiculat, veștile fiind “pe surse”, neverificate, așadar false!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor