logo
RNTV Live

Transexualii din Marea Britanie au primit interzis la triatloanele de femei

triatlon
Theo Tănăsescu

Femeile transsexuale nu vor mai putea participa la concursurile feminine de triatlon în Marea Britanie începând de anul viitor, dar vor integra o nouă categorie alături de bărbaţi denumită “open” (deschisă), a anunţat miercuri Federaţia britanică de specialitate, citată de AFP. Categoriile feminine, de la elită până la primele categorii de vârstă (12 ani), vor fi deschise doar sportivilor de “sex feminin la naştere”, scrie Agerpres.

Categoria “open” va corespunde celei a bărbaţilor la care se vor adăuga triatlonistele transsexuale şi non-binare. Această decizie face din Federaţia de triatlon prima din Regatul Unit care îşi închide competiţiile feminine pentru femeile transsexuale. Luna trecută, Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat introducerea unei “categorii deschise” pentru a permite sportivilor transsexuali să continue să concureze separat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor