logo
RNTV Live

TransBaiul, drumul peste munți care străbate șapte localități din Prahova, primeşte finanţare!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

TransBaiul, drumul peste munți care străbate șapte localități din Prahova, primeşte finanţare!

Un drum de importanță națională prinde contur. Consiliul Județean Prahova a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru asistența tehnică necesară pentru derularea unuia dintre cele mai ample proiecte cu finanțare europeană.  Este vorba despre TransBai, drumul peste munți care străbate șapte localități din Prahova, într-o zonă cu aproximativ 35.000 de locuitori.

TransBaiul trece prin șapte localități prahovene, respective Azuga, Bușteni, Valea Doftanei, Bertea, Aluniș, Vărbilău și Gura Vitioarei. Conceput pentru a prelua traficul rutier de pe DN1 și DN1A, proiectul privind modernizarea, reabilitare și extinderea TransBaiului va beneficia de finanțare europeană. Banii sunt asigurați din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, Axa prioritară 1.

Valoarea totală a contractului de finanțare depășește 32,6 milioane de lei. Durata de implementare este de 27 luni, mai exact de la 1 octombrie 2020 până la  31 decembrie 2022. Drumul are o lungime de aproximativ 88,6 km. Ținând cont de amplasarea şi specificul acestuia, vor fi necesare și o serie de lucrări de artă de amploare , respective tunele, viaducte, sau separații de versant etc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/incadrari-directe-din-sursa…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor