logo
RNTV Live

Campania de vaccinare, sistată de doi ani în Prahova. Teribila boală infecțioasă se transmite ușor de la animal la om!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Campania de vaccinare, sistată de doi ani în Prahova. Teribila boală infecțioasă se transmite ușor de la animal la om!

De doi ani, campanile pentru vaccinarea antirabică aeriană a vulpilor au fost sistate. Chiar și așa, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Prahova monitorizază efectivele de vulpi din județ. Din fericire, din analizele de laborator effectuate pe cadavrele vulpilor împușcate, a reieșit că nu mai există rabie, răspândirea ei fiind limitată.

Campania de vaccinare, sistată de doi ani în Prahova. Teribila boală infecțioasă se transmite ușor de la animal la om!

În Prahova, în ultimii ani au fost derulate peste 10 campanii de  vaccinare antirabică a vulpilor. Totul s-a făcut cu ajutorul avioanelor din care au fost lansate vacinurilor. Obiectivul principal a fost declararea României ca stat liber de rabie prin vaccinari succesive, tinta fiind vulpea. De doi ani această procedură s-a sistat, însă medicii din cadrul DSV Prahova monitorizează efectivele de vulpi.

În judeţul Prahova, în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă totală de 4.000 de kilometric pătrați, există peste 2000 de vulpi.  Medicii veterinari spun  că rabia este produsă de un virus care atacă sistemul nervos. Odată ce apar simptome ale bolii efectul este fatal. Se transmite la om prin muşcătura sau zgârâietura unui animal infectat.  

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor