logo
RNTV Live

Tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în această vară la Ploiești/VIDEO

Mihai Constantinescu

Tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în această vară la Ploiești

20 de tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în această vară la Ploiești. Potrivit directorului SC. Transport Călători Express, Alexandri Nicolae, la finalul lunii august, Curtea de Apel București va soluționa contestația la licitație făcută de Bozankaya A.Ş. din Turcia prin care a fost desemnat câștigător firma Pesa.

Ploieștenii ar putea circula în această vară cu primele tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării.  Potrivit directorului TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, la finalul lunii august, Curtea de Apel București va soluționa contestația la licitație făcută de Bozankaya A.Ş. din Turcia prin care a fost desemnat câștigător firma Pesa.

Cele 20 de tramvaie noi sunt suficiente pentru a le retrage din uz pe cele vechi.

Proiectul, lansat în 2019, vizează îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi. Vor circula pe două rute. Ruta 101 Ploiești, în lungime de 13,0 km, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean. De asemenea vor circula pe ruta 102 Ploiești,. Are o lungime de 10,8 km și leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean, deservind si principalele cartiere de locuințe ale orașului, aflate între aceste două obiective.

Valoarea totală a proiectului este de 191.212.879 lei. Din sumă, valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR este de 136.690.947,15 lei. Valoare eligibilă nerambursabilă de la buget de stat este de 20.812.074,27 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor