Tragedie în Parlamentul European – A solicitat investigarea achiziției de vaccinuri, dar a decedat înainte de elucidarea ‘afacerii SMS’

MEPs urge EU to blacklist Iran regime’s Revolutionary Guards in Strasbourg, France – 22 Nov 2023
Theo Tănăsescu

Recent, presa europeană a relatat despre decesul europarlamentarului Michèle Rivasi, în vârstă de 70 de ani, survenit în urma unui atac de cord. Rivasi, cunoscut pentru poziția sa ecologistă, a ridicat întrebări critice în legătură cu afacerea achiziției comune de vaccinuri în timpul pandemiei.

Michèle Rivasi a insistat ca, corespondența prin SMS dintre președintele Comisiei Europene și directorul general al Pfizer să fie dezvăluită publicului.

Rivasi a fost membră a Parlamentului European, reprezentând partidul Verzilor, începând din 2009. S-a dedicat în special opoziției față de acordul de liber schimb UE-Mercosur și împotriva utilizării pesticidelor, inclusiv a substanței active glifosat.

Într-o inițiativă pentru transparență, în ultimul său mandat, ea și-a dedicat eforturile investigației cunoscute sub numele de “afacerea SMS”. Aceasta viza suspiciunile legate de schimbul de mesaje text între președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul general al Pfizer, Albert Bourla, în contextul negocierii unui contract pentru achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccinuri COVID-19.

“Mereu gata să apere principiile care îi erau dragi, Michèle Rivasi și-a dedicat viața protejării biodiversității și sănătății noastre și luptei pentru transparența instituțiilor noastre în interesul cetățenilor europeni”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

Înainte de a accede în Parlamentul European, Rivasi a fost deputat socialist reprezentând regiunea Drôme din sud-estul Franței între 1997 și 2002. De asemenea, ea a fost fondatoarea Comisiei pentru Cercetare și Informare Independentă privind Radioactivitatea (CRIIRAD), în urma dezastrului nuclear de la Cernobîl din aprilie 1986.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor