logo
RNTV Live

TRAGEDIE ÎN PAKISTAN: 25 răniți și 11 morți, printre care și o fetiță de 4 ani. O avalanșă a surprins familiile pe munte

FxNEgmZX0AEnLut_24b1a88921
Constantin Corina

Peste 35 de victime printre familiile dintr-un grup de nomazi au fost surprinse de o avalanșă în timp ce traversau o zonă muntoasă. Cel puţin 11 persoane, printre care și un copil, au murit a anunţat agenţia de gestionare a dezastrelor din această ţară.

Condiţiile meteorologice nefavorabile au făcut dificile operaţiunea de salvare şi accesul din zona muntoasă. Nomazii mutau turmele de capre din câmpiile din Punjab către păşunile înalte din valea Kashmirului şi apoi mai departe către Gilgit Baltistanul învecinat prin pasul Shounter când avalașa a avut loc.

Trupurile victimelor au fost recuperate, iar răniții inclusiv un copil, au fost transportaţi la un spital local, fiind în stare critică.

„Astfel de incidente sunt în creştere în Pakistan din cauza impactului schimbărilor climatice”, a declarat premierul pakistanez Shehbaz Sharif.

Pakistanul s-a confruntat cu ploi musonice record şi cu topirea gheţarilor din munţii nordici și este  printre primele 10 ţări expuse riscului de dezastre naturale din cauza schimbărilor climatice, conform Reuters.

Sursa: realitatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor