logo
RNTV Live

Trafic de droguri de risc în Prahova. Implicați și elevi. Au fost efectuate percheziții/ VIDEO

Erika Stoica

Trafic de droguri de risc în Prahova. Implicați și elevi. Au fost efectuate percheziții.

Ieri. polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Prahova, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Concret, începând cu anul 2022 și până în prezent, 13 persoane, printre care și elevi, ar fi deținut, pentru consum propriu și ar fi comercializat consumatorilor din județul Prahova, preponderent liceeni, droguri de risc (cannabis).

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe grindere și un cântar electronic de precizie, toate purtătoare de urme de materie vegetală, precum și o cantitate de cannabis.

La data de 15 februarie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore și luarea măsurii controlului judiciar cu privire la 5 persoane, pentru 60 de zile.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a trei persoane, pentru 30 de zile, față de celelalte persoane reținute în cauză, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor