logo
RNTV Live

Top patru oraşe unde se poate demara uşor o afacere. Ploieştiul,în top

Top patru oraşe unde se poate demara uşor o afacere. Ploieştiul,în top/ sursă foto TimpOnline.ro
Mihai Constantinescu

Cele 4 orașe din România unde se poate demara ușor o afacere

Top patru oraşe unde se poate demara uşor o afacere. Este vorba mai exact despre Bucureşti, Oradea, Ploieşti şi Timişoara. Aici înregistrarea TVA durează o săptămână, faţă de două săptămâni în Constanţa şi aproape trei săptămâni în Craiova. Acestea sunt concluziile raportului Doing Business în Uniunea Europeană 2017, care evaluează cadrul de reglementare aplicabil mediului de afaceri şi impactul asupra întreprinzătorilor locali în nouă oraşe din România.

În România, studiul analizează reglementările aplicabile mediului de afaceri şi impactul acestora asupra întreprinzătorilor din 9 oraşe. Este vorba despre: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, şi Timişoara.

“De exemplu, o autorizație de construire se obține în 156 de zile în Oradea. De două ori mai repede decât în Constanța sau Timișoara. Dar, de asemenea, Oradea are cel mai scump proces: la 7,6% din valoarea depozitului, costul este de 4 ori mai mare decât la Cluj, Craiova sau Iași. Racordarea la rețeaua de energie electrică durează mai puțin de 6 luni în București, Craiova, și Iași și aproape 8 luni în Timișoara. Soluționarea litigiilor comerciale durează aproape 10 luni în Timișoara. Cu trei luni mai repede decât în Brașov și Ploiești – probabil previzibil, având în vedere volumul de dosare din instanțele respective. Dar același lucru durează 12 luni la București,. Asta în ciuda faptului că are cel mai mare număr de dosare pe judecător din țară”, se arată în raport.

Veştile bune nu se opresc aici. Studiul BM arată că majoritatea oraşelor au o performanţă peste media UE la soluţionarea litigiilor comerciale, iar Oradea de asemenea la transferul dreptului de proprietate. Cu toate acestea, există încă loc de mai bine în ceea ce priveşte gestionarea autorizaţiilor de construire şi racordarea la reţeaua de energie electrică. Acest lucru nu se întâmplă şi la nivelul Braşovului şi Ploieştiului.

Citeşte mai multe aici http://www.comisarul.ro/articol/banca-mondiala-intreprinzatorii-romani-pot-sa-dema_898045.html

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor