logo
RNTV Live

Top cinci motive pentru care Ploieştiul merită să fie apreciat

primul oraş din lume cu „fabrică de gaz”.
Mihai Constantinescu

Top cinci motive pentru care Ploieştiul merită să fie apreciat.

Iubescploiestii.ro a întocmit topul celor cinci motive pentru care ploieştenii se pot mândri cu oraşul lor, aducând şi argumente în acest sens.

Pe primul lor se află istoria oraşului, istorie ce a lăsat urme adânci. Nu trebuie utitate cutremurele mari care l-au afectat,  zecile de bombardamente aeriene din timpul războiului și demolările masive din perioada comunistă. Dar trecutul său nu este numai o simplă înșiruire de întâmplări nefericite, fiindcă aici s-a construit prima rafinărie de petrol din lume. În 1857, Ploieştiul devenea primul oraş din lume cu „fabrică de gaz”. Rafinaria de petrol aparţinea fraţilor Mehedinţeanu şi a fost pornită cu echipamente din Germania. Calitatea superioară a petrolului lampant obţinut la Ploieşti a făcut ca proprietarii să câştige prin licitaţie concesiunea pe mai mulţi ani a iluminării cu gaz a Bucureştiului.

România a fost prima ţară din lume cu o producţie de petrol înregistrată oficial în statisticile internaţionale. „The science of petroleum“ a certificat în 1938, faptul că România a fost prima ţară din lume cu o producţie de petrol de 275 de tone.

De asemenea, nu trebuie uitat că Ploieștiul a dat ţării şi lumii valoroşi oameni de cultură şi sportivi de maximă performanţă.

citeşte continuarea aici http://iubescploiestii.ro/cinci-motive-pentru-care-ploiestenii-pot-fi-mandri-de-orasul-lor/

sursa foto Marius Fenichiu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor