logo
RNTV Live

Toate mamele cu bebeluşi, în pericol! Ce intenţionează Guvernul să facă!

Toate mamele cu bebeluşi, în pericol! Ce intenţionează Guvernul să facă!
Mihai Constantinescu

Guvernul ia în calcul plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, la o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei. Acesta este una dintre măsurile propuse pentru a putea acoperi creșterile de salarii și pensii.

În prezent mamele cu bebeluşi primesc o indemnizația lunară în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (mai precis, indemnizaţia minimă este de 1.235 lei).

În prezent legea prevede doar o limită minimă a indemnizației, nu și o limită maximă, așa cum se întâmpla până la 30 iunie 2016, când indemnizația se raporta la indicele social de referință şi era de cel mult 3.400 de lei.

citeşte continuarea aici https://www.realitatea.net/veste-proasta-pentru-mamici-guvernul-umbla-la-indemnizatia-pentru-cresterea-copilului_2060864.html

sursa foto Primaria Lumina

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor