logo
RNTV Live

Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă

creste valoare tichetelor de masă şi de creşă
Mihai Constantinescu

Anul acesta numărul companiilor care au ales să recompenseze salariaţii cu tichete cadou pentru sărbători a crescut simtiţor faţă de anul trecut. Este vorba de o creştere cu 20 de procente. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a neimpozitării lor. Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, încurajează ca angajatorii  să ofere tichete cadou angajaţilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Crăciunului. Acestea sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariaţi şi pot atinge valoarea de 150 de lei.
Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.
Tichetele şi cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.
Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor.

Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă
Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă

sursa bussiness Magazin

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor