A început perioada alergiilor la ambrozie. Zonele din Ploiești unde este îndepărtată/ FOTO

cautam-reporteri-republikanews

A început perioada alergiilor la ambrozie. Zonele din Ploiești unde este îndepărtată.

Dacă te confrunți cu nas înfundat, strănut, cefalee, ochi iritați sau poate somnolență, este posibil să fii alergic la ambrozie. Planta este un alergen puternic care provoacă probleme serioase oamenilor. Tocmai de aceea, în Ploiești a început starpirea ei

just insolv sprl

Personalul serviciului de profil al SGU Ploiesti intervine în scopul îndepărtării ei, de pe suprafețele verzi aflate în administrare, în conformitate cu legislația și actele normative în vigoare.

În urma identificării plantei, sunt derulate activități de îndepărtare a acesteia, pe diferite străzi localizate în următoarele zone: Cartier 9 Mai, Cartier Mitică Apostol, Cartier Nord, Cartier Mimiu, Cartier Vest, Cartier Sud.

Intervențiile de îndepărtare a plantei au fost deja finalizate în perimetrele verzi de pe străzile Cerbului, Prigoriei, Trestioarei, Mierlei, Delfinului (Cartier Mitică Apostol), Eremia Grigorescu, Aleea Strejnic, G-ral Ion Dragalina, Cameliei, Văleni. Precizăm faptul că, activitățile vor continua și în perioada următoare până la curățarea tuturor zonelor infestate.

De menționat este că SGU poate interveni pe proprietățile private, pentru îndepărtarea acestei plante, numai în urma unei solicitări primite din partea persoanelor fizice/juridice care dețin aceste proprietăți.

Ce este ambrozia?

Este o plantă cu caracter invaziv, puternic alergenă. Expunerea la polenul acestei plante este cauza unor fenomene de tip alergic pe care le provoacă în perioada înfloririi.

Implicarea cetățenilor în demersurile de combatere a plantei, mai ales a celor care dețin suprafețe de teren infestate, este de natură a reduce incidența cazurilor de alergie la polenul acestei plante. ESTE O OBLIGATIE

Nerespectarea obligațiilor legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1 000 lei la 5.000 lei  pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice

Vezi și https://republikanews.ro/povestea-bailor-de-la-telega/

Vezi și https://republikanews.ro/un-catel-este-furat/

Vezi și https://republikanews.ro/un-trasnet-puternic-a-provocat…/

Vezi și https://republikanews.ro/s-a-dus-dupa-ciuperci-si-a-disparut/

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here