logo
RNTV Live

Tensiuni crescânde în Primăria Sectorului 1: Consilierii PNL solicită intervenția Prefecturii pentru a controla activitatea lui Clotilde Armand

primarie_sector_1
Theo Tănăsescu

Vineri, PNL a declarat că Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a transmis bugetul local către autoritățile competente, Ministerul de Finanțe și Trezoreria, deși hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local în data de 12 februarie 2024, încălcând astfel cu bună știință prevederile Legii finanțelor publice locale.

Ieri, consilierii locali au cerut Prefectului Municipiului București să efectueze în regim de urgență o verificare pentru a investiga presupusele încălcări ale legii de către primarul Sectorului 1.

PNL Sector 1 arată că ”efectul încălcării legii este că nu poate opera plăţi din bugetul pe care îl are la dispoziţie, ceea ce duce tocmai la blocajul pe care îl reclamă” edilul.

”Ce înseamnă pentru cetăţeni faptul că primarul nu a transmis bugetul către Ministerul de Finanţe şi Trezorerie? Doar câteva exemple: Blocarea investiţiilor şi a dotărilor din unităţile de învăţământ; Menţinerea riscurilor crescute în unităţile de învăţământ prin imposibilitatea implementării măsurilor de securitate în şcoli. Copiii din Sectorul 1 vor fi zilnic în potenţial pericol în locul în care ar trebui să fie în cea mai mare siguranţă; Oprirea plăţilor stimulentelor pentru persoanele cu dizabilităţi; Funcţionarea în sistem de avarie a serviciilor publice, cu posibilitatea blocării activităţii acestora, lucru interzis explicit prin lege; Proiecte extrem de importante şi urgente precum expertizarea unui bloc din Bucureştii Noi mai aşteaptă. Deşi starea de degradare în care se află periclitează zilnic vieţile celor care locuiesc în el şi nu numai”, spun liberalii din Sectorul 1.

La control

”Ţinând cont de cele menţionate mai sus, consilierii locali au solicitat ieri Prefectului Municipiului Bucureşti, efectuarea unui control în regim de urgenţă pentru verificarea încălcării legii de către primarul Sectorului 1”, anunţă filiala PNL.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi că Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD, care au luat banii de la funcţionarea primăriei şi i-au dat la Catedrala Mântuirii.

Ea precizează că a depus deja o plângere penală săptămâna trecută, pentru că este interzis în lege să opreşti serviciul public.

”De astăzi nu vom mai avea internet în instituţie. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria şi voi informa fiecare cetăţean din sector despre cum este furat de coaliţia PSD PNL”, mai spune Clotilde Armand. Primarul anunţa că va deschide un birou al registraturii în faţa sediului PSD din Kiseleff şi unul în faţa sediului PNL din Modrogan, ”să-i vadă o ţară întreagă cât de disperaţi sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniştiţi în continuare”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor