logo
RNTV Live

Tariful la apă și canalizare ar putea fi majorat cu peste 18% în Ploiești

oprire apa
Dumitrescu Vlad

Tariful la apă potabilă și canalizare ar putea fi majorat cu peste 18% în Ploiești. Proiectul urmează să intre în dezbatere în Consiliul Local. Documentul, care va sta o perioadă pe circuitul de transparenţă decizională, propune ajustarea tarifelor practicate de Apa Nova Ploieşti pentru livrarea apei reci şi pentru preluarea apelor menajere.

Dacă va fi aprobat în forma actuală, proiectul va aduce o majorare de aproape 18,3% a costului pe metru cub, ceea ce poate să pară mult când ne raportăm la procente, dar nu mai pare la fel de înspăimântătoare când ne gândim că e vorba despre o creştere de 82 de bani.

Conform proiectului, tariful pentru apă ar urma să înregistreze o majorare, de la 3,11 până la 3,67 lei pe metru cub, fără TVA, din care o cotă de 0,73 lei se duce în fondul de lucrări. La canalizare, noul tarif ar urma să crească de la 1,38 la 1,64 lei pe metru cub, din care, din nou, va exista o cotă pusă deoparte pentru lucrări la reţele, în valoare de 0,33 lei. Cu tot cu TVA-ul de 9%, un metru cub de apă consumat de ploieşteni va ajunge să coste aproape 5,8 lei, ceea ce menţine municipiul în situaţia fericită de a avea unul dintre cele mai mici tarife din ţară. Pe o listă cu preţurile avizate de ANRSC pentru 45 de operatorii regionali, Ploieştiul rămâne, chiar şi după această eventuală majorare, pe ultimul loc.

Solicitarea de ajustare a tarifelor a fost transmisă de Apa Nova Ploieşti în luna aprilie, până acum aflându-se în analiză la RASP şi la comisia de specialitate a CL.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor