logo
RNTV Live

Tensiunea de la CSM atinge pragul critic! Vezi ce s-a discutat în ședința de azi a Consiliului Local

sedinta cl buget 2018
rnews

Tensiunea de la CSM atinge pragul critic

Comitetul de coordonare a activității CSM Ploiești a solicitat clubului o serie de documente privind plățile efectuate către sportivi și antrenori. 

Consiliul Local dorește să aibă un control cât mai mare asupra activității CSM. La ședința anterioară, consilierii au cerut ca obiectivele pentru sezonul următor să fie stabilite într-o ședință a comitetului de coordonare. Pentru a nu se mai întâmpla situația din anii anteriori, când CSM s-a întins ennorm și plătește scump acum. Inclusiv drepturi financiare pentru jucători care n-au evoluat nici o secundă!

Revenind la ședința de azi, Consiliul Local a atras atenția asupra solicitării către CSM de a pune la dispoziție unele documente legate de plățile efectuate la CSM.

 

„Sunt două mari categorii de probleme. Ne-au fost comunicate suspiciuni privind realitatea și legalitatea sumelor plătite către antrenori, către sportivi, indiferent de nivelul la care se află, cadeți, juniori sau copii. Și, în același timp, am fost informați că sunt contracte pentru prestări sportive încheiate, pe baza ultimelor acte normative, și care, contrar celor stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, nu au fost supuse aprobării Comitetului de Coordonare. Am dispus constituirea unei comisii care să verifice și să întocmească un raport. Deși am stabilit un termen de 7 zile pentru documente, nici astăzi, nu au fost înaintate. Există contracte de prestări servicii împarțirte în două categorii. Cea conformă hotărârilor luate de comitetul de coordonare, cu sume care respectă plafonul. dar și contracte încheiate prin spate, cu sume mai mari decât cele stabilite ca fiind plafon maxim”, a spus consilierul George Botez, potrivit observatorulph.ro.

Președintele de ședință a solicitat ca primarul Adrian Dobre să dispună efectuarea unor controale la CSM Ploiești.

Directorul CSM Ploiești, Silviu Crângașu, a negat existența unor plăți nelegale.

„Tot ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere financiar, fiscal este declarat la Fisc. Existând viză de legalitate de la Juridic, Financiar, Contabil… Nu am făcut parte din comisia de negociere a indemnizațiilor pentru sportivi. Cu privire la ceea ce invocați dumneavoastră, la contractele duble, este un singur contract al lui Cătălin Burlacu”, a susținut directorul CSM Ploiești.

Ganea vrea să plece din nou

Pe de altă parte, viceprimarul Cristian Ganea a solicitat, din nou, să îi fie retrase atribuțiile la CSM Ploiești.

„Domnule primar, nici  eu nu mai știu de când vă rog să luați CSM-ul în subordinea dumneavoastră. Domnul Crângașu este un om deosebit… Este consilierul dumneavoastră… Dumneavoastră știți să lucrați mai bine cu el decât știm noi… Nu am vrea să avem o stare de tensiune care nu-și are rostul. Eu mă dau bătut!”, a spus Ganea.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor