logo
RNTV Live

Temeri în privința riscului de transmitere a gripei câinilor la om

gripa cainilor
Andrei-Vlăduț Gușter

Au început să apară din ce în ce mai multe temeri în privința unor boli prezente în trecut la animale şi în rândul oamenilor. „Gripa câinilor” este un virus descendent al unui tip de gripă aviară numit H3N2, care a evoluat acum și ar putea infecta oamenii.

Cercetătorii avertizează adaptarea rapidă a unui virus al „gripei canine” în direcţia de a putea infecta oamenii. Virusul este descendentul unui tip de gripă aviară numit H3N2, care a infectat pentru prima dată câinii în 2006 şi care a evoluat acum pentru a deveni o formă de gripă aviară adaptată la mamifere.

Ce reprezintă „gripa câinilor”

Experții sugerează că gripa aviară nu poate susţine transmiterea de la o persoană la alta. Însă îngrijorări datorită riscului că virusul ar putea să se stabilească într-o specie de mamifere, care ar putea, la rândul său, să devină transmisibil între mamifere, inclusiv între oameni, continuă să apară.

„Conform rezultatelor noastre, câinii pot servi drept intermediari pentru adaptarea virusurilor gripei aviare la om”, conform jurnalului eLife.

Sursă: Observator News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor