logo
RNTV Live

Teatrul „Toma Caragiu”, premiat la festivaluri importante

1254420635_g6
Ștefan Petre

Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești au obținut, în ultima perioadă, premii importante la mai multe festivaluri din țară:

  • Spectacolul „Funny Money” de Ray Cooney, producţie a Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti, a câştigat PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Buzău/Iubeşte/Teatru. Acesta a fost acordat de juriul alcătuit din personalități ale lumii teatrale: Maria Rotar (teatrolog, regizor, director adjunct al Teatrului Excelsior Bucureşti), Emil Gaju (actor, artist emerit al Republicii Moldova) şi regizorul Vlad Trifaş, alături de un juri al spectatorilor.

„Funny Money” marchează debutul regizoral al actorului Ioan Coman. Scenografia este realizată de Ionuț Vișan, aflat, de asemenea, la prima experiență în calitate de scenograf. Din distribuție fac parte actorii: Ion Radu Burlan (Henry Perkins), Clara Flores (Jean Perkins), Dragoș Câmpan (Vic Johnson), Nadiana Sălăgean (Betty Johnson), Paul Chiribuță (Slater), Karl Baker (Davenport), Alin Teglaș (Bill), Iuliu Gâlea (Un pieton).

  • Și secția Animație a Teatrului „Toma Caragiu” a fost distinsă cu premii, la unul dintre cele mai longevive festivaluri din țară: Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a XXIX-a ediție. 

Spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, regia Oana Leahu, a primit din partea juriului de specialitate, din care au făcut parte Anca Doina Ciobotaru, actor păpușar, Prof. univ. dr. habil la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași; Irina Zlotea, critic de teatru; Gavril Cadariu, regizor și manager al Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” Târgu Mureș, PREMIUL PENTRU MUZICA DIN SPECTACOL (Cari Tibor) și PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE (Eugenia Tărășescu Jianu).

Pe această cale, reprezentanții Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești și echipa RepublikaNews transmit felicitări câștigătorilor și echipelor artistice și tehnice!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor