logo
RNTV Live

Teatrul ploieștean organizează o serie de activitati in cinstea marelui actor -TOMA CARAGIU/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Teatrul ploieștean organizează o serie de activitati in cinstea marelui actor -TOMA CARAGIU

La aproape un secol de la nasterea lui Toma Caragiu, teatrul care ii poarta numele va organiza o serie de activitati in cinstea marelui actor. Astfel , duminica, inca de la primele ore a le diminetii, ploiestenii pot admira o expozitie care cuprinde imagini reprezentantive din viata acestuia, iar la finalul zilei , conducerea teatrului ploiestean a pregatit un amplu material video dedicat celui carea a interpretat zeci de roluri pe scenele de teatru, în filme sau în producții de radio și televiziune

Teatrul ploieștean organizează o serie de activitati in cinstea marelui actor -TOMA CARAGIU

Pentru a onora amintirea celui care și-a pus ampreta asupra evoluției instituției noastre și a marca acest moment aparte, reprezentat de împlinirea a 97 de ani de la nașterea sa, Teatrul „Toma Caragiu” va organiza, în această duminică, o serie de activități care se doresc a fi o umilă reverență în fața personalității exemplare a marelui artist.

Astfel, de la ora 10.00, vom aduce un omagiu la statuia acestuia, aplasată în scuarul din vecinătatea Teatrului, și la bustul din foaierul Teatrului „Toma Caragiu”.
Pe parcursul întregii zile, aleea pietonală din fața teatrului se va impregna cu frânturi din sufletul celui al cărui nume îl poartă și va găzdui o expoziție fotodocumentară ce prezintă imagini care au imortalizat o parte din marile roluri ale lui Toma Caragiu din spectacole montate de regizori de renume pe scena teatrului ploieștean și pe scenele unor importante instituții teatrale din București. 

Ziua se va încheia cu proiecția unui material video, un album vizual ce va reuni unele dintre celebrele sale monologuri, dar și scenete în care i-a avut parteneri pe Marin Moraru, Tamara Buciuceanu-Botez, Octavian Cotescu, Anda Călugăreanu sau Mircea Diaconu. Proiecția va putea fi vizionată începând cu ora 20.00, într-un spațiu special amenajat la intrarea în Teatrul „Toma Caragiu”.      În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, ambele activități exterioare se vor desfășura în foaierul teatrului.

Vă așteptăm să ne fiți alături pentru a evoca împreună memoria celui care, demonstrând un devotament excepțional pentru teatru, a rămas în sufletele a generații de spectatori, prin personaje interpretate magistral și povești spuse, adesea, cu un umor subtil, dar cu înțeles profund.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor