logo
RNTV Live

Ce trebuie să faci de Revelion pentru a avea un an nou norocos

Revelion
Mihai Constantinescu

An nou norocos! În câteva ore ne despărţim de 2020. Un an greu, fără precedent, în contextul pandemiei de coronavirus. Nu trebuie, însă, să ne pierdem speranţa. Cei care vor să cheme norocul în casele lor trebuie să aibă în vedere unele trucuri.

Cum să ai un an nou norocos

masa festivă nu trebuie să lipsească șapte mere roșii, acestea simbolizând sănătatea. Pe masa de Revelion trebuie să fie şi 12 nuci, simbolul trăiniciei, care trebuie puse într-o strachină. Ele reprezintă cele 12 luni ale anului, iar pentru bunăstare specialiștii recomandă 12 boabe de strugure alb.

Atenţie şi la legume. Dintre ele, ceapa şi usturoiul trebuie să se regăsească în mâncarea de anul nou. Ceapa ”dă vigoare”, iar usturoiul ”alungă spiritele rele”, mai explică acesta.

În ceea ce priveşte carnea, trebuie evitată cea de găină, care, dacă este consumată în noaptea de Revelion, se spune că „zboară norocul din casă”. În schimb, este recomandat peştele, considerat aducător de bani.

De asemenea, vinul trebuie să fie obligatoriu roşu, iar la desert trebuie să fie măcar o prăjitură cu nucă.

Supertiţii

Există multe superstiţii legate de nopate de Revelion. Printre ele se numără şi credinţă că, în ultima zi din an, cât şi în prima zi a celui nou este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncâm nimic din casa (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncăm afară din casă şi norocul.

De asemenea, există şi superstiţia conform căreia oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie pe când începe noul an. În caz contrar, aceştia vor rămâne datori întreg anul.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cum-poti-face-rostde-inca-o-zi-libera-in-2021/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/reguli-stricte-pentru-folosirea…/

sursa stirile-judetului-timis

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor