Ţeapă cu vouchere cadou în valoare de 250 de lei. Vezi precizările Kaufland România

cautam-reporteri-republikanews

Vouchere false

“Hei!Tocmai ai câştigat un voucher de 250 ron. Încearcă să câştigi şi tu unul http://vouchercadou.site/kaufland/. Baftă!” Oricât de tentant ar părea, nu este nimic altceva decât un concurs fals.

În ultimele zile foarte mulţi prahoveni, utilizatori ai serviciul de mesagerie instant Whatsapp au fost asaltaţi cu mesaje din partea prietenilor în care sunt anunţaţi că au câştigat un voucher în valoare de 250 de lei. Un mesaj asemănător a fost primit şi din parte Emag.

Pe pagina de Facebook al Kaufland România s-au făcut precizări clare despre acest aşa zis concurs.

 

ATENŢIE! NU PARTICIPAŢI LA ASTFEL DE CONCURSURI!

Concursul care circulă pe rețelele sociale: „Câștigă un cupon în valoare de 250 RON acum! Participă la concursul oferit de Kaufland acum și poți câstiga un cupon în valoare de 250 ron. Grăbește-te, au mai rămas 219 cupoane disponibile” și care trimite către site-uri diverse, nu ne aparţine şi vă îndemnăm să nu participați la astfel de concursuri. De asemenea, vă reamintim să utilizați întotdeauna ca surse de informare site-ul companiei www.kaufland.ro sau pagina noastră oficială de Facebook.

Ce spune Poliţia

Nu daţi curs ofertelor care sună prea tentant. Iată ce spun poliţiştii

“Puteți fi expuși la o serie de riscuri precum:
– Divulgarea istoricului de navigare (browsing history) către atacatori,
– Interceptarea de credențiale pentru diferite platforme web, 
– Instalarea altor forme de malware fără cunoștința dumneavoastră (infectarea sistemelor informatice: calculatoare/ telefoane
– Includerea în lanțul de distribuire a mesajelor malițioase către prieteni.

Recomandări:
– Ignorați astfel de mesaje și evitați accesarea link-urilor sau a documentelor primite.
– Informați-vă familia și prieteni cu privire la riscurile accesări acestor link-uri
– Utilizați softuri antivirus/antimalware (actualizate la zi) pentru a scana sistemul și pentru a elimina eventualele aplicații malițioase/suspecte identificate;
– Nu distribuiți sau transmiteți astfel de mesaje prietenilor. În cazul în care ați făcut-o, avertizați-i să nu acceseseze respectivele mesaje, se precizează pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

#PolițiaRomână

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here