logo
RNTV Live

Decizia şocantă a celui mai mare crescător de vaci din ţară. Vezi ce a făcut după ce PRAHOVENII au refuzat salariul oferit în valoare de 2 500 de lei

Decizie şocantă a celui mai mare crescător de vaci din ţară. Vezi ce a făcut după ce PRAHOVENII au refuzat salariul oferit în valoare de 2 500 de lei
Mihai Constantinescu

Prahovenii sunt pretenţioşi când vine vorba de locul de muncă

Decizia şocantă a celui mai mare crescător de vaci din ţară. Vezi ce a făcut după ce PRAHOVENII au refuzat salariul oferit în valoare de 2 500 de lei.

Este vorba despre compania olandeză Dutch Trading Inter­national, cu sediul în Mizil care s-a trtezit că din cele 18 locuri de muncă oferite nu a fost nici un doritor, Toate cele 18 erau ca îngrijitori de anilmale. Se oferea 2 500 de lei net, adică 3.500 lei brut. Surpriză însă. Prahovenii nu dorit un astfel de post, deşi este unul destul de bine plătit.

Angajatorul a adus forţă de muncă din Nepal

Angajatorul a fost nevoit să găsescă o soluţie rapidă., aşa că a găsit salariaţi mai puţin pretenţioşi. Pe cele 18 posturi au fost aduşi nepalezi.

„E dificil să găseşti muncitori în România. Acum aducem oameni din Nepal, pentru că muncitorilor buni din România nu le place să lucreze în ferme. Noi avem 18 angajaţi din Nepal pe care îi plătim la nivelul sa­lariilor medii din piaţă, respectiv 2.500 lei net, adică 3.500 lei brut. Sunt mulţi nepalezi în România, în jur de 5.000 de persoane“, a spus Gert Bronkhorst, admi­nistrator şi acţionar al Dutch Trading Inter­national, un business de 11 milioane de euro în 2016, cu sediul în Mizil (judeţul Prahova).

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/?s=ministrul+agriculturii

Dacă pentru prahoveni oferta nu a părut deloc îmbietoare, pentru nepalezi a fost o adevarată gură de oxigen. Salariul unui îngrijitor de animale este de de şase ori mai mic decât în România. Convertiti în lei, un nepalez câşigăgă în ţara lui cel mult 400 de lei. În schimb, în Olanda, salariul mediu pentru un îngrijitor de animale este de 1.600- 1.700 de euro (7. 000 – 8.000 de lei).

Statul român acordă anual câte 8.000 de permise de muncă cetăţenilor non-UE, însă angajatorii spun că nevoia de import de personal este mult mai mare.

sursă ziarul incomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor