logo
RNTV Live

Tariful la gunoi se modifică din nou la Ploiești!

Tariful la gunoi se modifică din nou la Ploiești!
Ciprian Radu

Taxa la rampă a fost suspendată

Guvernul a hotărât suspendarea taxei la groapa de gunoi care a stârnit atâta vâlvă în ultima vreme și a blocat de două ori ridicarea deșeurilor la Ploiești. Tariful la gunoi va scădea, în consecință.

La ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, aleșii au hotărât ca celebra taxă la rampă de 80 de lei pe tonă să fie incusă în  factura ploieștenilor. Consilierii au votat, pe 27 iunie, majorarea tarifului la 6,98 lei/persoană.lună.

Guvernul tocmai a îngropat taxa, pentru păstrare până la 1 ianuarie 2019, cu o ordonanță de urgență.

România are ca termen anul 2020 pentru reducerea cu 50 la sută a cantității de deșeuri depozitate.

CITEȘTE și VIDEO/ Gunoiul, sub lupă! Cum vor autoritățile să prevină furtul din contaniere

În caz contrar, riscă procedura de infringement și penalități de până la 200 de mii de euro pe zi.

Tariful la gunoi scade

Până una, alta, ploieștenii vor beneficia de reducerea facturii încărcate la ultima ședință a Consiliului Local.

Tariful se reduce de la 6,98 de lei fără TVA pentru o persoană/lună, la 5,24 lei.

„Am discutat luni dimineață cu președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, și a rămas ca lunea viitoare să recorectăm această taxă, după ce săptămâna trecută am avut o ședință prin care am mărit-o. Va trebui să ne pregătim, în schimb, pentru ceea ce înseamnă colectarea selectivă, pentru că s-a redus cuantumul penalității, de la 50 de lei la 100 de lei, dar ținta pe care trebuie să o îndeplinim a crescut de la 15% la 25%, nivelul de deșeu selectiv colectat”.

 Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.

 

Coaliția pentru Economie Circulară din România critică vehement măsura guvenului, avertizând că țara va ajunge o groapă de gunoi.

“Suntem singura țară din Uniunea Europeana care încurajează depozitarea deșeurilor la groapă. Este o evidență de necontestat că introducerea acestei taxe și creșterea graduală a valorii acesteia au dus, în toate statele membre ale UE, fără excepție, la creșterea gradului de reutilizare și reciclare a deșeurilor municipale, crearea de resurse pentru economie precum și noi locuri de muncă”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor