logo
RNTV Live

Familii din Prahova terorizate de urşi. Zilnic anunță la 112 prezenţa fiarelor sălbatice lângă caselel lor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Familii din Prahova terorizate de urşi. Zilnic anunță la 112 prezenţa fiarelor sălbatice lângă caselel lor

Nu dorm nopțile ca să-și păzească animalele din gospodărie și părăsesc cu teamă curtea, în drum spre locul de muncă sau magazin. Esta drama câtorva familii din Prahova, Comarnic mai exact, care zilnic anunță la 112 prezența urșilor pe lângă casele lor.

În aceași zonă, în urmă cu o lună, un localnic de 46 de ani a fost omorât de unul dintre urșii care bântuie cartierul. Oamenii spun că trăiec în teroare și își riscă viața zilnic. Cer autorităților să ia măsuri urgente, fie de împușcare a animalelor, fie de relocare a lor.

Din nefericire, primarul orașului nu are cum să intervină. Merge zilnic însă în zona frecventată de urși. Apelul lui și al altor primari din Prahova, către autoritățile de la București, a rămas fără răspuns.

Cu prezența urșilor se confruntă toate localitățile de pe Valea Prahovei. Conform ultimelor statistici, la nivelul României sunt aproape 12.000 de urși. Asta în condițiile în care ar trebui să avem cel mult 4000.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/recrutati-de-la-ijj-prahova-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/singurul-cimitir-cu-locuri-de…/

Pentru mai multe şţiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor